Puzzelen met WordPress

Met WordPress kun je alles maken. Dit voorjaar leverden wij een nieuwe website op voor Beton Industrie Nederland. Ook voor deze site hebben wij weer een nieuwtje uit de oneindige trucendoos van WordPress kunnen inzetten.
Jaren geleden besloot ik zelf de websites te gaan bouwen bij de communicatie opdrachten die wij kregen. Niet op het allerhoogste HTML-niveau, maar met behulp van een content management systeem. Het was de tijd van Drupal, Typo3 en Joomla. WordPress was op dat moment de jongste.

WordPress zag er beter uit

Tien jaar geleden had WordPress niet de voorkeur bij de hardcore-coders, omdat het er ‘anders uitzag’. Dat vond ik dus het grote voordeel. De gebruikers-schermen van Drupal, Typo3 en Joomla zagen er toen ‘moeilijk’ uit. Dat – en de groeiende aantallen ‘plugins’ voor allerlei extra functionaliteiten – bepaalden voor ons de keuze voor WordPress.

Goede keuze voor MKB

In de afgelopen jaren hebben wij nog wel eens een anderssoortige website van binnen gezien. Ik ben blij dat wij voor WordPress kozen, want voor de MKB bedrijven of projecten waar wij voor werken hebben wij nog nooit ‘dat kan niet’ hoeven zeggen.

Zonder problemen maken wij nu sites met Woocommerce webshops, Mollie en DHL-koppeling voor betalen en verzenden, volledige Mailchimp-integratie voor nieuwsbrieven, catalogi en offerte-aanvraag modules, meertaligheid, alle mogelijke formulieren en peilingen en integratie met social media.
Uiteraard voorzien van gautomatiseerde backups, AVG-proof, SEO geoptimaliseerd en met hoge Page Speed scores.