Beelden in Leiden nieuw online in beeld

Beelden in Leiden is een jaarlijkse openluchttentoonstelling van werk van jonge kunstenaars. Dit evenement vindt sinds 2012 jaarlijks plaats op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Ieder jaar komen tien jonge beeldhouwers aan bod. In zeven jaar hebben wij inmiddels zeventig kunstenaars met hun werken tentoongesteld. Dat vráágt om een online catalogus. Die is er nu.

Als kersvers bestuurslid Communicatie mocht ik het voorstel doen om dit te realiseren. Wij hebben daar een webbouwer bij gezocht met de juiste expertise op het gebied van databases – en met het hart op de juiste plek voor kunst. Daarvoor heb ik contact gezocht met Sera Business Design uit Alphen aan den Rijn.
Zij bouwden de online catalogus op met oog voor álle onderlinge verbanden van de kunstwerken, de kunstenaars, de verschillende locaties waarop zij exposeerden én hun voorgeschiedenis. Daaromheen maakten zij een website die ook qua design recht doet aan de beeldhouwwerken en ons de gelegenheid geeft nog jaren door te gaan.

Tegelijkertijd wilden wij met de tentoonstelling van 2018 een nieuwe uitstraling aan Beelden in Leiden geven. Daarvoor heb ik Ankie Stoutjesdijk benaderd, die al vele jaren fraaie vormgevingen maakt voor zeer diverse instellingen in de kunst en de museale wereld.