Hoog in Google, waar hangt dat van af?

‘Hoe kom ik bovenaan in Google?’ Dat is de ambitieuze vraag die ons nogal eens gesteld wordt door opdrachtgevers. Wij verklappen u graag ons antwoord. En geven een belangrijke tip.

‘Houd je website nuttig en makkelijk.’ Veel ingewikkelder dan dat is het niet. Dus besteden wij veel tijd om een site zo simpel mogelijk in elkaar te steken, zodat bezoekers zo makkelijk mogelijk vinden waar ze voor komen.

En wij houden websites nuttig door precies die informatie erop te zetten die bezoekers nodig hebben. Dat verzinnen wij niet zelf, dat weet onze opdrachtgever op basis van zijn ervaring in zijn vak. Wij zijn dan wel onverbiddelijk in het weglaten van ‘leuk om te weten’-zaken.

 

Maar hoe krijgt Google dat door?

Eerst vertellen wij de tovenaars van Google wáár een site over gaat door in de tekst van de site zorgvuldig gebruik te maken van de woorden en begrippen die aansluiten op de beleving van potentiële afnemers. Dat is de beroemde SEO-optimalisatie.

Daarna zorgen wij ervoor dat de inhoud van de pagina lekker leest. Dus goede indeling, tussenkoppen, korte zinnen en passende illustraties.

 

Afsluitende tip: blijf aandacht trekken

Nuttige en makkelijke sites maken is één ding. Dat helpt bij bovenaan komen in Google. De site daarna ‘stil laten staan’ haalt al je inspanningen weer onderuit.

Dus gaan wij met een passende regelmaat aandacht trekken voor de site. Wij vullen regelmatig aan en plaatsen regelmatig nieuws. En het nieuws plaatsen wij dan meteen door naar social media-accounts, waarin een link terug naar de site móet zitten.

 

Leiden Kiest en Duurzaamheidsprijs Bollenstreek staan nu hoog

Wanneer je vandaag in Google zoekt op ‘duurzaamheidsprijs’, dan komt het evenement Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek op de vierde plek in beeld. Dat is mooi, want dat is een van onze opdrachtgevers.

Ons eigen initiatief om de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden te volgen en te becommentariëren heeft nog minder concurrentie. Zoek nu op ‘gemeenteraadsverkiezingen’ en www.leidenkiest.nl staat op de derde plek.

Missie geslaagd!