Maak je marketingcommunicatie ook ´winterklaar´

Deze zomer is er hard gewerkt aan het dak van ons huis. Er zijn verdachte pannen opgetild, er is met beitels in geverfd hout geprikt en er is met zaklantaarns achter planken gekeken. En terwijl alles er op het eerste gezicht prima uitzag kwamen er dus zaken aan het licht waar nódig wat aan gedaan moest worden. De zomertijd was de ideale periode om dat aan te pakken.

Deze week sprak ik een ondernemer over werk aan de diverse communicatiemiddelen van zijn bedrijf: de presentatie van offertes, de inhoud en uitstraling van de website, het verzamelen van klantervaringen en de periodieke mails aan opdrachtgevers. ‘Het is eigenlijk niet écht noodzakelijk daar iets aan te doen,’ vond hij, ‘want onze klanten weten ons toch wel te vinden: de orderportefeuille is vol.’

En door zijn drukke werk komt hij er niet eens aan toe er eens kritisch naar te kijken.

Nu het weer omslaat ben ik blij met een droog, warm dak, dat goed in de verf staat. En voordat het economische klimaat omslaat kijk ik voor die ondernemer wat er gedaan kan worden om zijn marketing-communicatie ‘winterklaar’ te maken.