Heeft iedereen de juiste blik op uw werk?

Al meer dan 10 jaar gebruik ik een foto van twee blikjes met een touwtje om te laten zien dat ik ‘in de communicatie’ zit. Echt ouderwets kinderspeelgoed dat je al tientallen jaren niet meer ziet, maar waarvan iedereen weet hoe het werkt. Wat zegt dat over ons huidige vak?

Boor onderin ieder blikje een klein gaatje en knoop ze aan elkaar met één touwtje. Als de draad goed strak staat kun je in het ene blikje horen wat er in de andere gesproken wordt.

Ik vind die blikjes nog steeds goed weergeven wat je als marketing/communicatie-adviseur voor je klanten kunt betekenen. Wij leveren – onder alle omstandigheden – precies dat communicatiemiddel waarmee de ontvanger de boodschap te horen krijgt die de verzender wil uitdragen.
Het luister-blik, want daar beginnen wij mee, staat voor ons inzicht in wat de ontvanger wíl horen. Het spreek-blik staat dan voor de opname die wij maken van de boodschap: die moet helder, compleet en overtuigend zijn. Het touwtje staat voor de inzet van het best werkende communicatiemiddel. Samen geven ze aan dat er heel veel verschillende manieren van doen zijn die allemaal op hun eigen manier de gewenste indruk kunnen maken.

Juiste blik op je werk

Om al mijn relaties de juiste blik op hun werk te bezorgen deel ik ze vanaf nu uit. Met een zoete boodschap.