Marketing Beton Industrie Nederland

Michel en Agnes Kappe hebben een grote naam in de Nederlandse betonhandel. Het bedrijf zelf is klein, maar fijn. Van achter twee bureau’s handelen in betonplaten, keerwanden en stapelblokken heeft de groei van ca 300 naar ruim 1.000 opdrachtgevers niet in de weg gestaan.

In 2020 lanceerden wij een nieuwe website voor het bedrijf. Een ‘gewone’ site die rust en eenvoud moet uitstralen, Maar wij hebben de site wél een ‘ongewone’ extra gegeven:
Beton Industrie Nederland is een handelaar die een enorm assortiment kan leveren. Maar zij kunnen géén prijzen laten zien, omdat zij met vele leveranciers werken.

Catalogus

Wij verbouwden een standaard Woocommerce-webshop tot een catalogus zónder tarieven. Op die manier kunnen belangstellenden uit het hele assortiment hun keuze voor maten, soorten en details maken. Maar het ‘winkelmandje’ leidt niet naar een order, maar naar een verzoek om prijsopgaaf. Zo kan Beton Industrie Nederland altijd met maatwerk antwoorden.

Regelmatige mailing

Tweemaandelijks stuurt Beton Industrie Nederland een online mailing naar klanten en relaties. Wij stellen die mail op met een aantal vaste elementen:

  • een actuele intro
  • een uitgelicht hoofdonderwerp
  • een of twee ‘bijzaken’

Speciaal om goede aandacht te trekken voor een bijzonder product of bijzondere levering bedacht Agnes Kappe de ‘Keek voor de Keet’: een foto van de toepassing van hun beton wordt beloond met een taart.Wij maakten een vormgeving voor die mail die aansluit op de nieuwe site en hebben de mail uiteraard optimaal gekoppeld aan de website.

Volgens onze opdrachtgever:

“Toen wij bezig waren met het opstarten van een nieuwsbrief voor ons bedrijf ben ik eerst bij mezelf te rade gegaan. Hoe  lees ik zelf een nieuwsbrief en waar sla ik op aan?
Conclusie; kort, duidelijk, makkelijk leesbaar met hier en daar een kwinkslag of woordgrapje. Oplossing; Van Dalen Communicatie!
Hans heeft de gave om op een prettige en heldere manier te schrijven en denkt met je mee bij het opstellen van de nieuwsbrief. Wij ontvangen positieve klantreacties en merken dat terug in de verkoop. Deze nieuwsbrief is dan ook van toegevoegde waarde voor ons bedrijf.”

Agnes Kappe, Beton Industrie Nederland