SEO voor Rotterdamboot

Search Engine Optimization is niet alleen een technisch trucje. Bij de bouw en het vullen van een website zijn er allerlei strategieën om ervoor te zorgen dat Google iedere pagina, bericht of foto zo goed mogelijk kan vinden. Een deel van die methodes bestaat uit automatische stappen.

Maar wanneer je content zelf niet klopt, dan gaan je automatische SEO-trucjes ook niet werken.

Sup of Sub?

Via-via – dankjewel Jeffrey – benaderde Sander Knieriem van Rotterdamboot ons voor een second opinion. Ondanks een maandelijks abonnement bij een dienstverlener van SEO-optimalisatie had hij toch het gevoel dat zijn diensten slecht vindbaar waren op Google.

Rotterdamboot verhuurt sloepen, sup-boards en bikeboats aan liefhebbers van watersport. Hij is midden in de stad aan de Rotte gevestigd, van waaruit vele watersportgebieden in de regio makkelijk bereikbaar zijn.

Bij ons onderzoek van de site – zowel de opbouw als de content – vielen ons vele zaken op die voor verbetering vatbaar waren. Wij zijn met de stofkam door de hele site gegaan en hebben canonicals, metatags en zelfs URLs aangepast. Naar tevredenheid.